Flytende Latex – Tips

Her kommer noen tips dersom du skal starte å jobbe med flytende latex til halloween sminke for første gang eller dersom du skal sminke sår og skader til markørsminke, teater eller kortfilm. Er også en god del tips for de med erfaring som du kanskje ikke har hørt før.


Hva er flytende latex?

Flytende latex kommer fram gummitrær i varmere strøk. Er sevje fra trær som tømmes. Det blir blandet i andre produkter i latex som for eksempel litt amonijakk slik at den ikke skal stivne med en gang. Flytende latex blir benyttet til både å støpe masker, rekvisitter og kostymedeler i tilleg til proteser og for å lage sår og andre effekter direkte på huden.

Hvordan skape ulike teksturer med flytende latex?


Du kan benytte flytende latex i kombinasjon med vatt, havregryn, garn, Klenex, toaletpapir eller brødsmuler for å skape ulike typer hudteksturer eller effekter. Jobb lagvis og ikke med altfor tykke lag.

Tips til å lage effekter til halloween sminke med flytende latex

🎃Det er smart å ha god utlufting når man arbeider med flytende latex.

🎃 Du kan se på latexen at den blir litt gulig når den er tørr.

🎃 Bruk en hårføner til å forkorte tørketiden. NB – Pass på å ikke brenne deg selv eller den du sminker, Gjerne veksle på hvor du retter hårføneren.

🎃 Latex består av ammoniakk som kan være irriterende når den brukes i nærheten av nese eller øyne. Er en god ide og helle litt over i en liten kopp eller beholder et par minutter før bruk slik at noe av amoniakken får forsvinne litt.

🎃 Etter at latexen er tørr er det anbefalt på det sterkeste å pudre med transparent pudder for å matte den ned slik den ikke er for blank. Samt slik den ikke klistrer seg lett sammen.

🎃 Pass på å ikke få latex i øyenbrynene, i håret eller på klær eller kostymer. Er nemlig svært vanskelig og ofte umulig å fjerne fra tekstieler.

🎃Noen merker latex kan man få i hudfarger, man kan også pigmentre latex selv med litt pigment fra for eksempel øyenskygge.

🎃Om du har en protese i latex og mangler hudlim kan flytende latex benyttes som et alternativ for å feste den. Fungerer best til å feste lette og mindre proteser og benyttes helst om det er det eneste alternativet.

🎃Med flytende latex kan man også dekker til overganger på ferdiglagde proteser i latex for å skape mer flytende overganger fra hud til protese.

Hvordan lage monsterhud eller effekter til zombiesminke?

Du kan lage ulike teksturer på latex på en glatt overflate som du kan lime på huden senere med enten Pros Aide eller latex for å skape ulike effekter. Se videoen under. Effekten passer til mange ulike karakterer, blant annet til zombier, mumier, monstre, havfruer, demoner og andre skapninger.

VIDEO- Hvordan lage monsterhud med latex, blodårer, zombiehud og andre effekter til halloweensminke.

Hvor kan man kjøpe flytende latex?

Noen anbefalte merker som tilbyr flytende latex er Grimas Teatersminke og Kryolan Makeup. Latex fås i flere forskjellige størrelser, alt fra små flasker til dunker på flere liter.

Hvordan oppbevare flytende latex?

Flytende lateks og gummimelk bør oppbevares skjult for direkte sollys i normal romtemperatur. Lateks tåler ikke frost eller kulde på grunn av fare for frysing så bør ikke oppbevares i kalde kjellere. Husk å skru igjen korken godt etter bruk og gjerne rist på flasken en gang i blandt dersom du ikke har brukt den på en stund.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap