Gelatin – Tips og triks

Gelatin er et materiale som blir produsert av knokler, sener og hud fra dyr. Som oftes gris. Gelatin brukes til en mengde matvarer, snop og i desserter men også til SFX-sminke! Med Gelatin kan man lage ulike effekter som brannsår, kutt, blemmer, smeltende fjes og mye annet kult. Her er en side med tips som kan hjelpe deg om du skal benytte gelatin for første gang eller kanskje vil lære noe nytt.

🎃Når man skal lage effekter i gelatin så må man varme opp gelatinen slik den blir flytende og formbar i en begrenset periode.

🎃Test temperaturen på gelatinen før du starter påføring på huden på den du sminker slik du ikke brenner noen.

🎃Du kan pigmentere gelatin med for eksempel litt pigment fra øyenskygge eller annen pudderbasert sminke eller farget pudder.

🎃Man kan puddre effekter laget i gelatin med transparent pudder tilslutt om for å få bort blanket og matte overflaten av gelatinen ned om man skal skape illusjonen av hud.

🎃Man kan bruke blodfarget gelatin for å skape effekter av blod som ikke smitter av. Da kan man også påføre litt glyserin over tilslutt når gelatinen er tørr om man ønsker ekstra blankhet på overflaten.

🎃Om man benytter blodfarget gelatin for å skape effekten av blod-effekter så er det ikke anbefalt å pudre den. Dette gjelder også om man lager andre effekter av for eksempel blemmer.

🎃Gelatin varmes somregel opp i varmt vannbad og gelatin til SFX-sminke fås enten i flasker med sjenketut eller ofte i løse blokker pakket inn i plast som kan legges direkte i vannbad.

🎃Om man får gelatin i håret er det lett å fjerne med å dusje i litt varmt vann så vil den starte å smelte og løse seg litt opp slik at den blir lettere å fjerne. Det er en av fordelene til gelatin i motsetning til silikon eller latex som kan være vanskeligere å fjerne.

🎃Effekter som er laget i gelatin direkte på huden fjernes ved å forsiktig rive gelatinen av huden. Rester fjernes ved lunkent vann og såpe.

🎃Om man er vegetarianer eller om man om andre religiøse grunner ikke ønsker å benytte gelatin så er silikon eller flytende latex noen alternativer.

🎃Gelatin kan brukes til å lage små blemmer på en blank overflate som for eksempel et speil eller en sminkepallet. «Blemmene» kan så forsiktig rives av den blanke overflaten når gelatinen er tørr og limes på huden på ønsket sted med hudlim. Deretter kan man for eksempel påføre litt rødlig sminke rundt for å skape effekten av irritert hud.

🎃Man kan blande i glitter i gelatinen om man skal lage en fantacy karakter eller andre kule effekter.

🎃Med gelatin kan man lage illusjonen av smeltende hud og andre effekter som for eksempel smeltende iskrem, lava og mye mer!

🎃Man kan påføre et lag Pros Aide på huden før man påfører gelatin som et barrier mellom hud og gelatin slik gelatinen holder seg bedre og lengre. Man kan også forsegle kreasjoner laget med gelatin med flytende latex tilslutt.

Kryolan Gelafix Skin er gelatin som fås i blokker. Her kan du set et eksempel av et brannsår laget med Gelafix Skin og alkoholaktivert sminke. Gelafix skin fås også i fargen blodrød som egner seg for større brannsår eller effekten av blod som ikke smitter av.

VIDEO – Blister – SFX Makeup TUTORIAL (Hvordan man kan sminke blemmer med gelatin.)

Share via
Copy link
Powered by Social Snap