Sår tatoveringer | Tips og triks

Dersom man ønsker seg kjempekul og realistisk sminke til halloween men verken har nok erfaring eller ønsker å bruke lang tid på å sminke seg så er kunstige sårtatoveringer the way to go! Her er det samlet noen tips for å gjøre de kunstige tatoveringene enda mer realistiske, men først så skal jeg forklare kort om de to typene sårtatoveringer som finnes.

Det finnes hovedsakelig to typer kunstige tatoveringer:

  • 2D Tatoveringer – Påføres på samme vis som klistremerker man fikk med i ukeblad som barn. Gir en 2D-mensjonal effekt på huden.
  • 3D tatoveringer – Tatoveringer som faktisk stikker opp av huden og som er nettopp 3D dimensjonale. Det gjør at sår og andre skader faktisk får dybde og ikke bare ligger flat på huden. Bemerk at de er noe mer kostbare og vanskeligere å påføre enn 2D tatoveringer.

Tips til når man påfører sårtatoveringer

🎃 Påfør alle slags typer kunstige tatoveringer på ren og sminkefri hud for best feste.

🎃 Benytt en våt svamp eller klut til å påføre vann på baksiden av papiret når du skal feste kunstige sår-tatoveringer. La vannet trekke inn en god stund. Et tips er å vente i ca 30 sekunder.

🎃 Gjerne påfør sminke rundt tatoveringene for ekstra realistisk effekt om ønskelig. Dersom det for eksempel er en tatovering av et brannsår kan du påføre sort sminke som kan illustrere sot og forkullet hud rundt tatoveringen samt lage overganger mellom flere små tatoveringer for fin helhet.

🎃 Påfør teaterblod, Blod Pasta, Gloss eller Dirt Paste i sår og skader for å skape en enda mer realistik effekt som siste finish.

🎃 På tatoveringer som ser ut som blåmerker kan man påføre litt gloss over for å skape effekten av at huden jobber og er blank.

🎃 Om man ønsker ekstra bra feste av 3D tatoveringer er det noen som benytter Pros Aide som de påfører på huden der tatoveringen skal festes før applikasjon. Pros Aide er et hudlim som brukes som kontaktlim og man må påføre i et tynt lag. Gjerne la den tørke ca. 30 sekunder før man limer på tatoveringen over. Noen benytter også Pros Aide for å forsegle kunstige 2D tatoveringer også slik de holder seg lengre.

🎃 For å fjerne tatoveringer kan man enten bruke lit babyolje eller isopropanol. Noen typer sminkefjernere kan også av og til fungere.

🎃 3D tatoveringer er enklest å fjerne med å rulle de forsiktig av til de blir en slags ball.

🎃 Sårtatoveringer fra Tinsley Transfers er de beste kunstige tatoveringene man kan få på markedet.

Se videoen under på hvordan man påfører 3D tatoveringer fra Tinsley Transfers.

VIDEO – Hvordan påføre 3D tatoveringer/sår tatoveringer fra Tinsley Transfers
Share via
Copy link
Powered by Social Snap