Halloween sminke – Ansiktsmaling – Tiger

Tiger er en veldig populært motiv til ansiktsmaling. Både til karneval, barnebursdag og halloween sminke. Her har du en steg for steg guide og instruksjonsvideo på hvordan du kan sminke en enkel tiger med vannsminke eller ansiktsmaling.

Instruksjonsvideo: Grimas Teatersminke – Ansiktsmaling Tiger. Se steg for steg bilder lenger nede på denne siden.

Produkter benyttet til denne looken

 • Grimas Teatersminke – Vannsminke/Ansiktsmaling i fargene gul, svart, hvit og oransje. Cake-Makeup kan også benyttes som grunnfarge om ønskelig.
 • Grimas Teatersminke – Skjeggstubbsvamp
 • Grimas Teatersminke – Sminkesvamp
 • Grimas Teatersminke – Under Makeup Base (Valgfritt før applikasjon dersom huden er litt tørr)
 • Grimas Teatersminke – Sminkekoster i diverse størrelser, tynn og rund og en litt tykkere.
 • TIPS
 • Man kan få paletter med vannsminke fra Grimas Teatersminke som er utmerket til ansiktsmaling.
 • Man kan også male tiger i hvilken som helst farge som man ønsker. Hva med en rosa en?
 • Dersom dere ønsker en litt skumlere tiger kan dere male på huggtenner under munnen og kanskje la det sive ned noen dråper kunstig blod fra munnviken?
 • Oransje og gul hårspray kan også benyttes i håret som ekstra effekt.
 • I steg for steg instruksjonen under blir betegnelsen ansiktsmaling brukt og det blir benyttet vannsminke fra Grimas. Man kan også benytte andre typer vannsminke som for eksempel flytende vannsminke fra Kryolan eller ansiktsmaling fra Snazaroo.

ansiktsmaling tiger grimas teatersminke halloween sminke

Steg 1

Påfør en lys oransje farge i ansiktet som grunnfarge/base. Husk hals og ører.

ansiktsmaling tiger grimas teatersminke halloween sminke

Steg 2

Deretter aktiverer du eller blander en mer oransje farge og legger over i pannen, på neseryggen og litt lang skjakene.

ansiktsmaling tiger grimas teatersminke halloween sminke steg 3

Steg 3

Med en kost maler du på munn og nese med svart ansiktsmaling.

Steg 4

Mal på svarte ujevne striper i pannen mot nesen. Husk at det er en tiger så stripene trenger ikke å være rette.

ansiktsmaling tiger grimas teatersminke halloween sminke steg 5

Steg 5

Finn frem en tynn kost og mal på mindre streker rundt nesen og på halsen. På bildet kan du ser hvordan strekene ligger fint i forhold til hverandre nesten symmetrisk fra midten av ansiktet for å skape et fin helhet.

ansiktsmaling tiger grimas teatersminke halloween sminke steg 6

Steg 6

Finn fram hvit farge og mal på litt hvit pels over munnen og på kinnene. Gjør de veldig organiske og med lette penselstrøk for å skape en realistisk effekt av buskete pels.

ansiktsmaling tiger grimas teatersminke halloween sminke steg 7

Steg 7

Med en skjeggstubbsvamp trykker du på svart ansiktsmaling over det hvite feltet. Det vil skape effekten av værhår som stikker ut fra huden.

ansiktsmaling tiger grimas teatersminke halloween sminke steg 8

Steg 8

Tadaa!! Du eller den du har malt har blitt til en søt tiger av ansiktsmaling.

Fjerning
Ansiktsmaling og vannsminke fra fjernes med lunkent vann og såpe med mindre det står noe på produktet eller produsentens hjemmeside. Vannsminke fra Grimas fjernes med lunkent vann og såpe.

Kostyme
Et tigerkostyme kan bestå av oransje og gule klær dere kan male striper på med tekstilmaling. Vanlige oransje eller gule klær funker også om man ikke vil male på de. Man kan også supplere med ører av pels som man kan feste på en hårbøyle. Hale kan man for eksempel lage av et rattrekk.

Om tigere
Tigeren, (vitenskapelig kjent som Panthera tigris for de som skulle lure på det), er en majestetisk og mektig rovdyr som tilhører nettopp kattedyrfamilien. Den er kjent for sitt slående utseende, med sitt karakteristiske oransjebrune pels, mørke vertikale striper og den hvite fluffy magen.

Tigeren er utbredt i ulike deler av Asia, inkludert India, Russland, Kina, Indonesia og Malaysia. Det finnes seks anerkjente underarter av tiger: bengaltiger, sibirtiger, indokinesisk tiger, malaysisk tiger, sumatratiger og sørkinatiger. Dessverre er alle disse underartene tigre utsatt for trusler som tap av habitat, skyting og konflikter med mennesker, noe som har ført til at flere av dem er kritisk truet.

Med en slående kombinasjon av styrke, smidighet og utsøkt jaktferdighet er tigeren en av de mest effektive rovdyrene på hele planeten. Den jakter på en rekke byttedyr, fra mindre dyr som hjort og villsvin til større byttedyr som bøfler og gauper. Selv om tigeren ser ut som en søt pusekatt man gjerne vil gi en god kos er det nok ikke å anbefale……. Det kan nok kanskje bli det siste du gjør.

Tigeren er et annerkjent og populært motiv til ansiktsmaling, grunnen er nok at tigeren er et kult og kjent dyr samt at det ikke nødvendigvis er så vanskelig å male en med ansiktsmaling.

Video og bilder er fra Grimas Teatersminke.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap