Tips til halloween sminke – Blod

Hva er vel halloween uten litt blod? Her er en liste over ulike tips du kan få nytte av når du skal benytte kunstig blod til halloween sminke. For å få til realistiske effekter med blod kreves det av og til litt øvelse og å vite hva man bør gjøre og ikke gjøre. Tipsene og teknikkene kan også brukes til markørsminke, cosplay, teatersminke eller skadesminke til for eksempel kortfilmer.

🎃 Fjern blod med vann og såpe. Våtservietter er ikke alltid å anbefale. Les på etiketten på produktet for anbefalt rensemetode.

🎃 Ha med litt blod i lommen eller i vesken om det skulle bli nødvendig med påfyll utover kvelden eller natten.

🎃 Det finnes blod som tørker og som ikke smitter av. Utmerket dersom man ikke ønsker blodsøl på kostymer eller klær. Et eksempel er tørkende teaterblod fra Tinsley Transfers.

🎃 Man kan benytte blodpasta eller annet tykt blod for å skape effekten av skrammer dersom blodet blir påført med en skjeggsvamp. En tynn sminkekost kan også benyttes dersom man ønsker små kutt.

🎃 Man kan benytte Q-tips til å påføre teaterblod om man ikke har sminkekoster.

🎃 Når man påfører blod er det smart å tenke på tyngdekraften og hvilken vei det er mest naturlig at blodet ville ha rent i virkeligheten.

🎃 Man kan farge blod med litt pigment fra øyenskygge, kullsminke eller for eksempel konditorfarge. Bemerk at blodet kan i enkelte tilfelle da bli litt vanskeligere å fjerne. Flere produsenter lager blod i ulike nyanser og det beste er som regel best å kjøpe fargen man ønsker.

🎃 Om blod skal benyttes over silikon og ikke vil ligge fint på overflaten kan man blande i litt håndsåpe i blodet.

🎃 Det finnes mange typer teaterblod som kan benyttes i munnen. Ben Nye Makeup og Kryolan har noen alternativer. Blod som er trygt å bruke i munnen kan også benyttes til å fylle blodkapsler.

🎃 Kryolan tilbyr noe som kalles øyeblod som er blod som kan benyttes i øynene. NB: Kan ikke benyttes dersom man bruker kontaktlinser eller crazylinser.

🎃 Dersom man ønsker en blodeffekt i munnen som skal vare lengre en blodkapsler er rød tannlakk et fint alternativ.

🎃 Til zombiesminke og til monstre kan det være et tips å benytte gjerne litt mørkt blod eller tykt blod slik det ser litt gammelt og koagulert ut. Det samme gjelder dersom du skal sminke sår og skader som skal se litt gamle ut og ikke er helt ferske.

halloween-sminke-blod-ben-nye-stage-blood-dark-blood
Bilde: Til venstre ser man Ben Nye Stage Blood og til høyre Ben Nye Dark Blood som er mørkere i fargen. Man kan også benytte begge blodtypene samtidig om ønskelig.

🎃 For å påføre teaterblod kan man benytte både Q-tips, fingrene, skjeggstubbsvamper, sminkekoster, papir/Kleenex, mascara applikatorer eller for eksempel en pipette.

🎃 Dersom du skal påføre blod i et sår du har laget i for eksempel latex, silikon, gelatin eller sårvoks er det smart å ikke benytte alt for mye blod. Det kan se falskt ut om det kanskje er altfor mye og kan fort se ut som at du prøver å skjule en dårlig sminkejobb. I noen tilfeller kan du se på størrelsen på såret du har laget og beregne blodmengden fra det.

🎃 Et tips er å påføre en god del blod og å deretter ta bort litt igjen med en serviett for å skape effekten av at det har vært blod på stedet tidligere som har flyttet på seg eller at noe har kommet borti. Det kan også se ut som at noen har holdt på såret for å stoppe blødningen.

🎃 Se på bilder av ekte skader og blod som referanse om du har. Se på hvordan blodet ligger på huden, farge og konsistens.

🎃 Ta hensyn til barn og andre som kan bli redde.

🎃 Det er anbefalt å skaffe profesjonelt teaterblod for å få et realistisk resultat. Billig blod fra moro butikker kan av og til være vanskelig å fjerne og ser ikke alltid så realistisk ut som profesjonelt blod.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap