Halloween sminke – TUTORIAL – Zombie

En zombie er et klassisk motiv til halloween sminke. I denne enkle steg for steg instruksjonen blir det forklart hvordan du kan sminke deg om til en realistisk ekkel zombie med innsunket øyne til halloween kun med bruk av sminke og skygger og høylys. Bruk av proteser er ikke alltid nødvendig til zombiesminke for å sminke en kul zombie! Men om du allikevel vil ta sminken ende lenger kan man for eksempel bruke proteser eller bygge opp sår direkte på huden med flytende latex, sårvoks eller silkon.

Produkter benyttet til denne looken

 • KRYOLAN HD Micro Foundation Cream 12 g (100) / blek foundation eller fettsminke
 • KRYOLAN Anti-Shine Powder / transparent pudder
 • KRYOLAN Supracolor 8 ml – Fettsminke Grå (32 A)
 • KRYOLAN Supracolor 8 ml – Fettsminke Svart (101)
 • KRYOLAN Supracolor 8 ml – Fettsminke Hvit (070) / blek hudtone
 • KRYOLAN Body Illustration Make-up Color Palette 10 Colors + aktivator/isopropanol
 • KRYOLAN Special Blood IEW (Mørk)
 • KRYOLAN Fixing Spray

Man kan også benytte andre produkter en de over. Fettsminke fra Grimas Teatersminke eller Ben Nye er et fint alternativ. Man kan også velge om man vil benytte fettsminke istedenfor Kryolan Body Illustration Make-up.

NB: Pass på å ikke benytte Kryolan Body Illustration Make-up for nær øynene eller nese. Ha god utlufting og ikke bruk produktet i nærheten av åpen ild eller der folk røyker.


halloween sminke zombiesminke kryolan eksempel steg 1

Steg 1

Bruk en børste til å påføre Kryolan HD Micro Foundation Cream 12 g (100) jevnt i ansiktet. Sett med Anti-Shine Powder 30 g. Fremhev bein og sener i ansiktet, halsen og på kragebeinet. Få frem de lyse områdene med Supracolor i hvit eller en lys hudtone. De mørkere, lavereliggende områdene er skyggelegger du med med Supracolor i svart og med grå. Ikke benytt for mye svart. Bland overgangene mellom fargene forsiktig.

halloween sminke zombie sminke kryolan eksempel steg 2

Steg 2

For ansiktsmerkene under kinnbeina og haken, og på nesen, påføes en blanding av nyanser fra Body Illustration Make-up Color Palette 10 Colors. Fremhev de dyptliggende, blodskutte øyehulene ytterligere med Supracolor 8 ml i Svart (101).

Den «arrede» huden i ansiktatet er under spenning og er innsunket, noe som betyr at de mørke skyggene under kanten av arrene skal være elliptiske/avlange. Disse skyggene skal utvide seg mot bunnen og bli gradvis blekere. (Se på bildet av «arrene» fra kinnbena mot munnen) Påfør innsunkne «arr» rundt munnen på samme måte.

halloween sminke zombie sminke kryolan eksempel steg 3

Steg 3

Mal på skygger og høylys av innsyknet nakke og skuldre. Dupp på Kryolan Special Blood IEW (mørk) på tannkjøttet rundt tennene i munnen og på innsiden av underleppene.

halloween sminke zombiesminke kryolan eksempel steg for steg

Steg 4

Man kan velge om man vil sette sminken med Kryolan Fixing Spray for å gjøre den mer holdbar.

SMINKETIPS

 • Man kan benytte tannlakk for å få en effekt av blod i munnen som varer lengre en blod.
 • Husk å benytte et passende kostyme. Gjerne bruk noen gamle klær du kan skitne til å påføre teaterblod på.
 • Dersom zombien skal ha sår kan man bygge opp sår på huden før man startet å sminke med enten sårvoks, silikon, gelatin eller flytende latex. Proteser kan også benyttes.


Innlegg av Sander Skarås Pedersen.
Bilder: Complections College of Makeup Art & Design | Sminkør: Neil Morrill. Fotograf: Shalan & Paul. Hår og styling: Kelly McCallum.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap