Tannlakk – Tips og triks

Du har sikkert hørt om tannlakk, tannsverte eller tooth enamel dersom du er på denne siden. Har du ikke? Da er det sannelig på tide du prøver det ut! Dersom du har brukt tannlakk før til teater eller for eksempel halloween og ønsker noen tips har du også kommet på rett sted. Først av alt dersom du ikke skulle ha hørt om tannlakk –


Hva er tannlakk?
Tannlakk er en egen type sminke som brukes på tennene for å skape ulike effekter til teater, film og halloween. Den finnes i ulike farger blant annet svart, rød, sølv, gull, brun og nikotin.


Her en inpirasjon på hvilke effekter man kan lage med ulike farger tannlakk.

SVART
Til å skape effekten av at man har mistet eller mistet deler av en tann. Kan også brukes for å lage effekten av huggtenner med å male svart tannlakk på hjørnene av tennene.

RØD
Rød tannlakk er designet for å skape effekten av blod. Man kan også skape effekten av deformert tannkjøtt.

SØLV
Skap effekten av tenner i sølv! Utmerket dersom du vil kle deg ut som skurk i James Bond fest!

BRUN
Til å skape skitne tenner. Utmerket til zombiesminke og monstre.

NIKOTIN
Skal du kle deg ut som du er gammel? Da kan nikotin tannlakk være noe for deg! Nikotin tannlakk er også utmerket til zombier.

GULL
Lag gulltenner. Utmerket til skurker, tyver, cowboy og andre karakterer.


🎃 Tørk tennene med Kleenex eller en ren serviett før applikasjon av tannlakk.

🎃 For å skape effekten av skittne tenner kan man bruke en blanding av tannlakk i fargen nikoton og brun.

🎃 Man kan bruke svart tannlakk for å skape effekten av at man har mistet et tann eller deler av tenner. Sjekk videoen under. Bemerk at kunstig blod i munnen kan gjøre effekten dårlig siden blodet gjør et man lettere kan se tennene malt med svart tannlakk.

🎃 Rød tannlakk kan man bruke til å skape effekten av blodige tenner.

🎃 Man kan bruke en Q-tips for å påføre tannlakk om man skal sminke de skitne.

🎃 Tannlakk kommer somregel i liten flaske med en kost på innsiden av korken. Disse kostene er somregel lit brede. Det er anbefalt å benytte en tynnere kost for å skape bedre overgang fra tannlakk til tannkjøtt.

🎃 Det er heller ikke anbefalt å bruke kosten som kommer i korken med mindre tannlakken kun skal brukes av en person. Det er mye mer hygjenisk å benytte en ren og desinfisert sminkekost og påføre tannlakk via en ren palett som man kan helle over tannlakk på.

🎃 Det er anbefalt å drikke med sugerør for at tannlakken skal holde lengst mulig. Pass på at sugerøret ikke skraper inntill tennene og skraper av tannlakken.

🎃 Tannlakk fjernes fra tennene med å pusse dem med tannkrem og tannkost. Litt sprit eller munnskylle vann kan også fungere.


Share via
Copy link
Powered by Social Snap