Ansiktsmaling tips til halloween sminke

I dette innlegget skal jeg gi deg tips og triks du kan bruke når du skal jobbe med ansiktsmaling til halloween. Tipsene kan også benyttes til karneval eller til teatersminke når man jobber med vannsminke. Dersom du har noen tips du ønsker å legge til er det bare til å ta kontakt 🙂

🎃 La lagene med ansiktsmaling helst tørke mellom seg for best resultat.

🎃 Prøv deg frem til du finner rett mengde vann når du aktiverer produktet slik du ikke får striper når du maler med koster.

🎃 Når man påfører ansiktsmaling med svamp er det anbefalt å påføre fargen med å både dra/smøre den forsiktig på samt trykke fargen på til slutt for å få bort eventuelle striper eller ujevnheter som har kommet.

🎃 Bruk en egen skål med vann til å aktivere lyse farger og et annen skål med vann til mørkere farger for å unngå at vannet blir så fort skittent.

🎃 Bytt vannet du benytter til ansiktsmaling jevnlig. Spesielt dersom du jobber på flere personer.

🎃 Anbefales å legge lyse farger først om mulig og deretter mørkere farger etterpå over.

🎃 Glitter gel til ansiktsmaling bør trykkes på når det påføres over ansiktsmaling slik at motivet under ikke blir ødelagt.

🎃 Anbefaler å ikke bruke glitter eller paljetter for nær øynene på barn fordi barn fort kan klø seg i øynene. NB: Ikke benytt vanlig glitter som er for hobby og dekor.

🎃 Man kan bruke vaselin til å feste paljetter eller skimmer på huden modlertildig eller om man ikke har andre alternativer.

🎃 Man kan også feste glitter i ansiktsmalingen når den enda er våt før den tørker så slipper man å benytte vaselin, hudlim eller glittergele på tube.

🎃 Om man ønsker bedre feste er det bedre å benytte vannbasert mastix som for eksempel fra Grimas Teatersminke. Denne fjernes lett med vann og såpe og man slipper egen fjerner. Vannbasert mastix er også mye mer mildere mot huden en vanlig mastix.

🎃 Man kan også jobbe med våte lag om man ønsker flotte overganger fra en farge til en annen

🎃 Ansiktsmaling bør fjernes med lunkent vann og såpe. Noen typer ansiktsservietter eller sminkefjerner kan i noen tilfeller gjøre at enkelte farger setter seg mer på huden. Anbefaler å gjøre en test eller lese på emballasjen eller produsenten sine nettsider. Noen typer ansiktsmaling er faktisk enklere å fjerne med ansiktsservietter.

halloween sminke ansiktsmaling grimas vannsminke SPFX.NO

🎃 Dersom noen farger blir skitne på overflaten kan man forsiktig tørke av overflaten med en ansiktsserviett slik at fargen blir ren igjen og klar til bruk.

🎃 Noen typer merker har paletter med ansiktsmaling der farger kan tas ut av palettene. Det er svært praktisk dersom det er flere som maler og en vil låne en farge istedenfor en hel palett. Slike paletter kan man lett fylle på om en farge skulle bli tom. Et eksempel på slike paletter er vannsminke fra Grimas Teatersminke.

🎃 Runde svamper til ansiktsmaling kan klippes i to for slik det blir enklere å komme til rundt nesen og nærmere øynene.

🎃 Overflaten av en sminkesvamp kan også rives litt opp for å skape ulike teksturer når man maler.

🎃 Ansiktsmaling kan brukes til å farge hår. Kan da påføres med en tannkost eller svamp. Men noen typer malong kan sette av litt farge på enkelte hårtyper, så er anbefalt å gjøre en liten test.

🎃 For å skape effekten av skjeggstubber til for eksempel en pirat kan man benytte svart ansiktsmaling på en skjeggsvamp (også ofte kalt for effektsvamp) og trykke svart eller brun ansiktsmaling på huden.

Denne typen svamper egner seg også til å skape effekten av for eksempel snø, sprengte blodkar eller skrammer med litt teaterblod.

🎃 Man kan benytte stensiler/sjablonger for å skape detaljrike detaljer. Da legger man stensilen ned på huden og benytter en sminkevamp og trykker ansiktsmalingen over for å lage et avtrykk. Hold stensilen så mye som mulig i ro og press den godt ned på huden slik at det blir et fint avtrykk. Noen stensiler har klebende bakside slik de sitter fint på huden.

🎃 Man kan bruke en våt kost til å skape flytende overganger mellom farger

🎃 For å sminke kronblader er det anbefalt å benytte en litt bred, rund og spiss sminkekost.

🎃 Dersom du er ansiktsmaler på et event må alle koster vaskes etterpå og desinfiseres. Anbefaler også å desinfisere koster når du skifter person du maler.

🎃 Bruk koster i god kvalitet til ansiktsmaling. Det er anbefalt å bruke profesjonelle koster som blir benyttet til vannsminke til teatersminke. Noen benytter også malerkoster som fungerer helt greit til ansiktsmaling.

🎃 Er anbefalt å ha små runde koster til detaljer og noen flate bredere koster for å dekke større flater.

🎃 Det anbefales å benytte kjente merker til ansiktsmaling for best resultat. Noen anbefalte merker er vannsminke fra Grimas Teatersminke, Aquacolor fra Kryolan og ansiktsmaling fra det britiske merket Snazarroo.

For å se instruksjonsfilmer med ansiktsmaling anbefaler jeg denne spillelisten på Youtube: Ansiktsmaling.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap